TEATEJOOKS Heategevuslik

K 23.09.2020, 14:00
Eesti, Tartu maakond, Elva, Tartu maantee
Sündmuse tüüp
Võistlus
Spordialad
Jooksmine
Osalejate arvu prognoos
250
Korraldaja
Evelin Pihlak
Kontaktisik
evelin pihlak
Kontaktisiku e-post
Kontaktisiku telefon
Kodulehekülg

Kirjeldus/ajakava

Heategevuslik TEATEJOOKS

Teatejooks on nüüdseks saanud juba tuhandete Eesti laste ja noorte jaoks ilusaks iga-aastaseks traditsiooniks, mille käigus nad annavad oma panuse oma eakaaslaste heaks, kes on liikumisvõime mõne elu keerdkäigu tõttu kaotanud.

Teatejooksul on oluline osavõtt ja kaasamõtlemine, sest võitjaid välja ei selgitada. Siin õpivad meie noored maast madalast hoolima inimestest enda ümber ja ühiskonnas ning hindama heategemise tähtsust. Ning loodetavasti oskavad noored sellevõrra rohkem väärtustada ka oma võimalusi liikuda ja sporti teha.

Teatejooksu korraldab MTÜ Tallinnmeeting, mis ongi ellu kutsutud spordiürituste ja võistluste korraldamiseks. Mittetulundusühingu juhatusse kuuluvad Gert Lee, Erich Teigamägi, Sirje Lippe ja Erik Pallase, kes said mõtte Teatejooksu korraldamiseks Norrast. Sealne iga-aastane TineStafetteni teatejooks on saavutanud sellise populaarsuse, et jooksul osaleb üle riigi ligikaudu 100 000 noort.

Heategevuslikust Teatejooksust on aastatega kujunenud Eesti suurim laste- ja noortespordiüritus ning kindlasti ka suurim heategevusüritus, kus lapsed ise otseselt annavad oma panuse heategevusse.