Olümpiamängud Karuke linnas

K 23.09.2020, 10:00 - R 25.09.2020
Eesti, Ida-Viru maakond, Kohtla-Järve, Põhja allee 20
Sündmuse tüüp
Spordipäev
Spordialad
Seiklussport
Osalejate arvu prognoos
100
Korraldaja
KOHTLA-JÄRVE LASTEAED KARUKE
Kontaktisik
Ilona Maharramova
Kontaktisiku e-post
Kontaktisiku telefon
Kodulehekülg

Kirjeldus/ajakava

Olümpiamängude korraldamine lasteaias on kogu lasteaiarahvast kaasav ja ühendav projekt. Kõik algab teema valikust, kas korraldatakse antiikolümpia, suveolümpia, talveolümpia või hoopis temaatilised olümpiamängud. Olümpial oselevad lasteaiarühmad valivad riigi, keda nad esindavad. Juhul, kui tegemist on fantaasiariigiga, siis tuleb muidugi riigi nimi, riigikord, lipp ja muu atribuutika ise välja mõelda. Traditsiooniliste riikide puhul, õmmeldakse originaalile võimalikult sarnane lipp. Lapsed tutvuvad valitud riigi sportlaste ja kultuuriga. Iga riik valmistab temaatilise stendi. Tutvutakse olümpiamängude ajalooga ning olümpismi põhimõtetega. Kogutud teadmiste alusel korraldatakse viktoriin.

Olümiamängude võistluspäevadel toimub kultuuriprogramm, mängude avatseremoonia, võistlused, autasustamine ning mängude lõpetamine. Kõik toimub päris olümpiamängudele sarnaselt. 

Selleks, et mängud ikka uhkemad paistaksid, kutsuti osalema ka naaberlasteaedasid. Nemad pidid esinema erinevate riikidena, sest olümpiamängud on ju rahvusvaheline üritus. Kokku kogunes olümpiamängude lipuväljakule kuusteist erineva riigi delegatsiooni.