Spordinädala avasündmus

Spordinädalale antakse avapauk esmaspäeval, 23. septembril, kui toimub Eesti suurim koolinoorte liikumissündmus - heategevuslik Teatejooks. Teatejooks on saanud tuhandete Eesti laste ja noorte jaoks ilusaks iga-aastaseks traditsiooniks, mille käigus annab iga osaleja panuse oma eakaaslaste heaks, kes on liikumisvõime mõne elu keerdkäigu tõttu kaotanud.

 

Heategevuslikku Teatejooksu korraldatakse Eestis 19. korda. Osalema on oodatud 5.-9. klasside õpilased. Jooks toimub 8-liikmeliste võistkondadena, kus iga jooksja peab läbima 200 kuni 400 meetri pikkuse distantsi. Jooksule eelneb soojendus koos nimeka sportlase või spordielu eestvedaja juhtimisel. Osavõtt on kõigile tasuta, registreerimine toimub jooksu kodulehel www.teatejooks.ee.

 

Teatejooksul on oluline osavõtt ja kaasamõtlemine, sest võitjaid välja ei selgitata. Siin õpivad meie noored maast madalast hoolima inimestest enda ümber ja ühiskonnas ning hindama heategemise tähtsust. Ning loodetavasti oskavad noored sellevõrra rohkem väärtustada ka oma võimalusi liikuda ja sporti teha.

 

Teatejooksule annavad erinevates paikades üle Eesti avapaugu ka Spordinädala patroonid.


Registreeri teatejooksule Teatejooksust lähemalt

 

  • 0. Pilt
  • 1. Pilt
  • 2. Pilt
  • 3. Pilt

Heategevuslik teatejooks 2023 Tallinna Lauluväljakul (Fotod: Oleg Hartsenko)

 

Uudised

Kõik uudised
06.05.2024

Spordinädal toimub 23.-30. september 2024

Tänavu kümnendat järjestikust aastat toimuvat Spordinädalat korraldatakse Euroopa Komisjoni initsiatiivil 23.-30. septembril kõigis Euroopa Liidu liikmesriikides eesmärgiga tõmmata kehalisele aktiivsusele ja tervislikele eluviisidele suuremat tähelepanu ning tõsta liikumisharrastuse, spordi- ja tervisealast teadlikkust. 
Loe lähemalt