Mis on Spordinädal?

Spordinädal on üleeuroopaline liikumiskampaania, mille eesmärk on tõmmata kehalisele aktiivsusele ja tervislikele eluviisidele suuremat tähelepanu.

Spordinädal toimub igal aastal 23.-30. september ja on mõeldud kõigile, olenemata vanusest, soost või füüsilistest võimetest.

 

2015. aastal Euroopa Komisjoni poolt ellukutsutud Euroopa spordinädala osalejate arv on aasta-aastalt kasvanud. Eelmisel aastal toimus spordinädal 40 erinevas riigis. Kokku toimus ligi 37 000 liikumissündmust, millest võttis osa üle 11 miljoni inimese.

 

Eestis toimub spordinädala raames üle tuhande sündmuse, mida viivad läbi lasteaiad, koolid, spordiklubid, tööandjad, kohalikud omavalitsused ja teised liikumist edendavad organisatsioonid. Kümnendat korda toimuv liikumist ja tervislikke eluviise edendav ettevõtmine on kasvanud Eesti suurimaks inimesi liikuma innustavaks kampaaniaks.

 

Spordinädala sündmuseid saab registreerida siin.

Koolideni ja lasteaedadeni, kes sisestavad oma sündmus(ed) 10. septembriks, jõuavad Spordinädala alguseks kinkepakid aktiivsetele osalejatele. Kinkepakk sisaldab sel aastal spordinädala kaelussalli (sõltuvalt sündmuse osalejate arvust, maksimaalselt 100 tk). Lisaks on kinkepakis T-särk sündmuse korraldajale tänutäheks laste liikuma motiveerimise eest. 

 

Spordinädalat korraldab SA Liikumisharrastuse kompetentsikeskus, kaasrahastab Euroopa Liit.

 

Programm   Sündmuste kalender

Uudised

Kõik uudised
06.05.2024

Spordinädal toimub 23.-30. september 2024

Tänavu kümnendat järjestikust aastat toimuvat Spordinädalat korraldatakse Euroopa Komisjoni initsiatiivil 23.-30. septembril kõigis Euroopa Liidu liikmesriikides eesmärgiga tõmmata kehalisele aktiivsusele ja tervislikele eluviisidele suuremat tähelepanu ning tõsta liikumisharrastuse, spordi- ja tervisealast teadlikkust. 
Loe lähemalt